Inepţiile dictachiorului Băsescu


Ne îndoctrinează bine dictachiorul! Da! La referendumul cu uninominalul mă refer! Cel prin care se va da o lovitură de moarte  odioasei burgheziii.. Ooops! Asta-i din alt film! Unul de acum 50 de ani… care înfiera pe capitaliştii ce subjugau truda proletariatului asuprit din vest… ţinut în sclavie de aceste partide şi parlamente corupte şi venale…. Schimbaţi termenii şi se va obţine frazeologia băsesciaă!

Dar ia să vedem: Marea Britania – parlament bicameral de… hăt, sute de ani, conducere fără probleme. Franţa – în timpul Revoluţiei franceze parlament unicameral. Ştim ce a urmat. Actualmente sistem bicameral. Germania, după nazism adoptă sistem bicameral. Italia, după aventura socialisto-fascistă, actualmente sistem bicameral. Dacă stau eu bine să mă gândesc…. Hmmm… Ce să prefer? Deţinuţi politici într-un sistem unicameral –  respectul drepturilor într-unul bicameral? Parcă, parcă l-aş prefera pe al doilea… Dar logoreea prezidenţială nu se discută! Deşi în cazul de faţă vedem ce se ascunde în spatele sistemului cu un cârcâmaci mult iubit la conducere care se pricepe la toate şi care pretinde că unde sunt mulţi (adică în Parlament) nu e bine! prea multe idei, prea multe dispute! Şi există riscul ca unele să fie într-adevăr bune. Dar decât mulţi şi unii foarte deştepţi…
Mai bine puţini şi proşti.
Iar aceşti proşti mai stau şi cu preşedintele la masă, pardon, la un şpiţ. De preferinţă la Golden Blitz… Altfel nu-mi explic faptul că aceleaşi inepţii pe care le scosese mai amu vreun an şi jumătate în urmă, maxim doi bou Boureanu, le repetă – fără să clipească – marinarul securist. A spus bou Boureanu că în Statele Unite există doar un număr foarte mic de parlamentari (tipul nu ştia că se numesc congrsmani) la un număr imens de populaţie? Ei bine acelaşi lucru îl repetă şi Băsescu! Iar apoi adaugă mult iubitul de Udrea prezident cum că în Stae ar exista şi… parlamente regioanle asemănătoare… consiliilor judeţene de pe la noi! Dar dacă o are profesoară (de limbi, se înţelege) pe Udrea, la ce mă puteam aştepta?

Dar hai să vedem cum stau lucrurile în SUA:
Există cele trei puteri la nivel federal: executivul federal (Preşedinţia), Justiţia federală (Curtea Supremă de Justiţie, FBI etc) şi Parlament federal – numit Congres. Ca să vezi, bicameral şiu el! Înapoiaţi mai sunt americanii ăştia!
Urmează apoi nivelul fiecărui stat federal cu menţinerea exact aceleiaşi structuri – executiv statal (guvernatorul), justiţie statală şi… (aţi ghcicit!) parlament statal. Tot bicameral! Cu vreo două, trei excepţii!
Urmează nivelul comitatelor şi oraşelor: cu primari, CONSILII (se aude la Golden Blitz?), tribunale, tot tacâmul.

Aşa că vin şi vă întreb: putem să ne asumăm riscul de a fi guvernaţi de cei puţini, hoţi şi, mai ales, PROŞTI?

Concluzia – VOTAŢI NU la Referendum!

Un răspuns la „Inepţiile dictachiorului Băsescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.