Stalinismul prezidenţial


Beţivanul instalat la palatul Cotroceni a revenit cu imbecilitatea numită REGIONALIZARE ROMÂNIEI pretextând eficientizarea administraţiei, lupta împotriva „birocraţilor puturoşi”, economiile la bugetul ţării, imaginarele impuneri venite de la UE.

BULLSHIT – vorba americanului!

Să vedem de fapt cine plăteşte toată această harababură administrativă, pe umerii cui se vor abate greutăţile, cine va trage ponoasele.

1. În primul rând să se ştie că acest lucru înseamnă SCHIMBAREA CĂRŢILOR DE IDENTITATE pentru toţi cetăţenii ţării. Practic fiecare om având un buletin sau o carte de identitate va fi nevoit să-şi piardă zilele pe la birourile Poliţiei. Da! Acea care nici nu va avea suficienţi oameni pentru că vor fi disponibilizaţi. Cetăţenii vor fi cu drumurile şi cu timpul pierdut iar mafioţii portocalii vor fi cu foloasele de pe urma MILIOANELOR de cărţi de identitate ce vor trebui preschimbate şi care au un anumit PREŢ. Unde este economia de la buget?

2. Cetăţeanu se va găsi în mijlocul unei structuri teritoriale MASIVE. Dacă actualele judeţe (ele însele prea mari, nerespectând vechea configuraţie de pe vremea Regatului) mai sunt cât de cât omeneşti, locuitorul de la marginea judeţului putând ajunge într-o oră, o oră jumate la centrul administrativ), monstruozitatea pe care o DICTEAZĂ actualul preşedinte va face ca unui locuitor să-i fie necesare chiar şi 3-4 ore (dacă nu mai multe) pentru a se deplasa spre inima regiunii. Bani pierduţi, timp pierdut, resurse pierdute. Îi pasă cretinului Băsescu de amărăştean? Evident că nu! Cum nici lui Stalin nu îi păsa! Se vor face „economii la buget” în dauna celor pe care ar trebui să-i slujească bugetul: – cetăţenii ţării. Aşa că revin: Unde este economia de la buget?

3. Într-o structură administrativă mică sau mijlocie măsurile de sprijinire, investiţiile în infrastructură, învăţământ, sănătate să fie mult mai vizibile, Măcar din patru în patru ani, la alegeri şi tot se va găsi centrul judeţean să se aplece cât de cât spre acoperirea unor nevoi pe care le au şi cei mai umili cetăţeni din cea mai săracă localitate. De asemeni şi mişmaşurile care se fac ies mult mai repede în evidenţă. O entitate faraonică precum preconizata regiune va strivi comunităţile locale, corupţia pe care vor fi nevoiţi să o practice primarii pentru a fi băgaţi în seamă de mai-marii „regiunilor” va face din corupţia actuală doar o palidă umbră faţă de ceea ce va fi. Da! Am scris bine: primariii VOR FI NEVOIŢI SĂ PRACTICE CORUPŢIA! Fondurile cu care beţivanul de la Cotroceni se laudă că vor intra în ţară vor fi supte de sugativele portocalii. Aşa că: Unde este economia la buget?

4. Românilor li se va băga pe gât o formă artificială administrativă; oameni ce trăiesc în spaţii geografice total diferite, cu nevoi diferite, cu probleme diferite, cu societăţi diferite (chiar aşa!) se vor trezi într-un malaxor ce îi va nivela, după tiparul bolşevic atât de drag comunistului internaţionalist care este Băsescu. Ce are Suceava de-a face cu Botoşanii, să zicem? Dar Maramureşul cu Clujul? Ori Bărăganul cu Sinaia? Doar în mintea creaţă, îmbăcsită nu numai cu băutură ci şi cu ideile lui Marx, Engels, Lenin şi, îndeosebi, Stalin aceste aspecte pot sta la un loc. Se dovedeşte cât respect are acest individ faţă de TRADIŢIA ISTORICĂ (înţeleasă şi că experienţă ce şi-a arătat viabilitatea), faţă de AUTONOMIA LOCALĂ (înţelegând prin asta democraţia de sus în jos) şi, de ce nu, faţă de NAŢIUNEA ROMÂNĂ. Pentru că această regionalizare va însemna în realitate şi crearea unei forme juridice pentru o entitate adiministrativă ce NU A EXISTAT NICIODATĂ: aşa-zisul „ţinut secuiesc”.

Sunt două situaţii: fie Harghita, Covasna şi Mureş vor fi împreuntate în aceeaşi „regiune” şi, în cazul acela se va produce maghiarizarea românilor din Mureş – peste jumătate din populaţia judeţului. Fie va fi o structură şi mai mare iar asta va duce la… maghiarizarea unui număr şi mai mare.

Curat „naţionalism” PeDe-List!

Dar n-ai nici o grijă, Băsescule! Vei fi împuşcat şi tu, şi toate amantele tale, şi toţi bandiţii cu care te înconjori. Exact securiştii cu care te înconjori, ăia te vor junghia pe la spate ca pe o stârpitură ordinară ce eşti.

3 răspunsuri la „Stalinismul prezidenţial

 1. personal consider un lucru bun reorganizarea (si nu pentru ca vine de la Basescu), pentru ca astfel s-ar reduce numarul multor bugetari (care freaca menta ina numite localitati). Cred de asemenea ca in afara de reorganizare ar trebui urgent scaderea gradului de la Oras la Comuna pentru anumite localitati si de la Comuna la sat pentru altele

  Apreciază

  • Ca orice băsescian, argumentarea pe care o oferiţi se potriveşte ca nuca în perete, total aiurea faţă de subiect, precum răspunsurl standar din celebra schiţă în care interpreta Florin Piersic: Castravetele.
   Este vorba de judeţe, nu de localităţi. Lipsa „bugetarilor” de care vorbiţi aduce de fiecare dată: COZI, NERVI, TIMP PIERDUT. Dar din parte cetăţenilor obişnuiţi, nu din parte lui Băsescu şi a ciocoimii actuale.
   De ce nu indicaţi meseriile celor care „freacă menta”? Este vorba de profesori? Poliţişti? Medici? Veterinari? Agenţi fiscali? Pompieri? Ingineri cadastrişti? Inspectori ai mediului? Vă rog, precizări, lămuriri… Demagogie cu „bugettarii acre fură şi trăiesc pe spatele poporului muncitor” am auzit încontinuu. Aceeaşi lozincă folosită de bolşevici dar aduşi doar la zi termenii.
   De fapt vă doare în pix de popor, sunteţi orbiţi (şi, mai grav, nu vreţi să ieşiţi) de lozincăraia unor politruci de cea mai joasă condiţie. Ideile şi frazeologia unor neica nimeni care s-au remarcat prin nimic.
   Faceţi un exerciţiu de imaginaţie: puneţi-vă dumneavoastră în rolul omului de rând care trebuie să-şi scoată actul de identitate, să obţină un act de casă, să se ducă la medicul de familie, să facă o plângere la Poliţie în condiţiile în care sediile respective NU mai sunt la 50 km – aşa cum eraţi obişnuit, ci la 300 km; nu mai este nea Vasile la ghişeu, pe care poate îl cunoşteaţi, ci o individă care, poate, va refuza să vorbească limba română (aşa cum li se pregăteşte bucuria românilor din Mureş). Nu puteţi face însă exerciţiul acesta al minţii pentru că aceste lucruri le-au făcut pentru dumneavoastră tătiţicu şi mamiţica.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.