Huidu la lecţia de Dostoievski


„Crimă şi pedeapsă”: Raskolnikov se crede Napoleon. Pentru el Dumnezeu nu mai există. Prin urmare îi este permis orice, inclusiv să omoare pe cine consideră el nefolositor societăţii. Dar ajunge să asasineze în realitate nevinovaţi.
România 2011: un individ ce se crede superior celorlalţi, arogant cu privire la cei ce-şi manifestă credinţa. Duminică a lăsat trei victime în urma sa.

Răzvan Huidu în ziua de Cuvioasa Parascheva – afirmă ziarul Cancan – nu avusese altceva mai bun de făcut decât să-şi râdă de nişte oameni. El şi cu Găinuşă într-o transmisie Kiss FM. De nişte oameni mai simpli sau mai răsăriţi. Care nu dădeau nimănui în cap, nu se exhibau pe ecranele televizoarelor. Dar îşi exercitau un drept constituţional, acela de a a-şi practica religia.

Peste două zile, într-o duminică. pesemne îşi râdea de cei de pe şosele de la înălţimea bolidului. Urmare o ştim cu toţii.

Sunt evenimente strâns legate. Le uneşte trufia. Nu e o pedeapsă sau blestem. E urmarea propriilor fapte şi gânduri. Oare va fi învăţat ceva de la viaţă?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s