Dan Tapalagă sau Impostura în acţiune


Redau din memorie un schimb de replici auzit pe postul B1TV între Dan Tapalagă (lingău băsist pe siteul Hotnews) şi Ion Cristoiu. Cred că va fi suficient pentru a reliefa impostura intelectuală a postacului portocaliu.

 

Ion Cristoiu: Despre Mircea Dogaru nu pot să mă pronunţ. A fost colaborator la „Historia”.

Dan Tapalagă: Ce e „Historia”?

Ion Cristoiu: O revistă. De istorie.

Dan Tapalagă: Dinainte de ’89?

 

Acum să-i spunem noi câteva:

 

Mircea Dogaru este istoric militar. Rupe de câte cunoaşte. Nu-i poate lua nimeni asta. Despre acest Tapalagă ştim că… nu ştim nimic. Tipic pentru propagandişti şi activişti.

 

„Historia” este o revistă apărută cu mult timp DUPĂ Revoluţie. Ion Cristoiu i-a fost director. Nu ştiu dacă îi mai este. Înainte de 1989 ca publicaţii de masă în domeniul istoric erau tipărite cunoscuta revistă Magazin Istoric, precum şi Revista de Istorie Militară.

 

Hotnews e apărut în schimb doar de câţiva ani şi s-a remarcat doar prin propaganda deşănţată portocalie. Ca agenţie de presă este nul. Funcţia sa este doar de publicare a materialelor „pe surse”, adică a stenogramelor scăpate, miraculos, spre ochii publicului din dosare care – inexplicabil – nu-şi găsesc niciodată finalizarea. Dar dau bine la public, spre a da o imagine”incoruptibilă” procurorilor doamnei Codruţa Kovesi ori ai celor din DNA.

6 răspunsuri la „Dan Tapalagă sau Impostura în acţiune

  1. De unde pana unde pensionarii cu fata la perete ????
    Din moment ce scrii pe blogul altcuiva nu poti cere asa ceva.Cand deschid blogul domnului Tapalaga vreau sa cunosc parerea lui.Multi aveti obiceiul de a scrie pe blogul altcuiva ca altfel nu va citeste nimeni.
    Cine esti dumneata donkeypapuas ????Din moment ce mie ceri e-mail-ul ,de ce nu ai curajul sa-ti scri adevaratul nume ???Cat despre ^HISTORIA^ nu este obligat nimeni sa cunoasca reviste istorice militare eventual l-ar interesa pe Radu Tudor.

    Apreciază

    • 1. Se numeşte „motto”. Alţii pot să pună în schimb: „pup în fund cu spor conducătorul iubit”.
      2. Acesta este blogul MEU şi nu al to’arăşului Tapalabă, pardon, Tapalagă. Aşa că aici găsiţi părerea MEA. Cu porecla MEA. Treabă cât se poate de conformă Legii dreptului de autor.
      3. Numele meu este scris în câmpul de adresă web. Aceasta este formularistica wordpress. Dumneavoastră puteţi să adoptaţi altă politică în editarea blogului.
      4. „Historia” NU este publicaţie militară. Chiar şi aşa, dumneavoastră NU sunteţi obligată să o citiţi. Dar domnul Tapalabă, pardon …lagă este, de vreme ce a făcut nişte referiri la ISTORICUL MILITAR Mircea Dogaru. Ceea ce mă face să vă îndrum spre codul etic la jurnalistului. Dar am uitat. Domnul Tapa… ăăă nu este jurnalist ci propagandist.

      Apreciază

      • @un oarecare (securist?)

        Domnule oarecare,

        În primul rând vă rog să observaţi că nu măascund în anonimat precum faceţi dumneavoastră. Iar anonimatul promovat de dumneavoastră intra (şi intră) în „activitatea specifică organelor”.
        În al doilea rând vă atrag atentţia că nu este cuşer să vă prezentaţi din alt loc decât sunteţi. Iar dumneavoastră, deşi apăreţi cu email de UK, locuiţi pe undeva prin ţară.
        În al treilea rând v-aş ruga să comentaţţi DUPĂ ce aţi citit şi rumegat articolul. Un ziarist „de bun simţ” s-ar fi documentat înainte de a scote pe goarnă elucubraţii. Am explicat acolo, în articol, ce şi cum.
        În al patrulea rând, şi asta e hilar, aş fi primul pupincurist care i-ar acorda obiectului idolatriei doar 14 cuvinte în care spun că: „este istoric militar” – puteţi contraargumenta?; „rupe de câte cunoaşte” – vă rog să demonstraţi că nu-i aşa; Aşa că aruncatul cu noroi este iarăşi o activitate, tii!, a „strigoilor securisto-comunişti”.
        În al cincilea rând, vă rog să-mi spuneţi cât este „de bun simţ” gazetăresc pentru cineva ca să fie pârghia de transmisie a organelor de represiune, aşa cum demonstrează toată istoria publicistică a site-ului Hotnews că ar fi lucrat angajaţii lor. Sau poate semnează condicuţa şi în altă parte?
        În al şaselea rând, vă numiţi cumva Dan?

        Apreciază

  2. Cati fani are domnu’ Tapalaga:))Nu stiu de ce am impresia stimate Donkeypapuas ca e ceva ruda de-a lui care scrie pe aici ca altfel nu stiu cine il mai cunoaste pe dobitoc.Sinceramente acest Tapalaba,dupa cum inspirat il alintati, nici nu are nevoie sa stie despre revista Historia pentru ca in meseria de pupincurist ieftin nu se cere un CV impresionant ci doar buze moi si calde.Poate aveti timp sa va aruncati un ochi peste pagina lui de facebook ,va avertizez insa ca va trebuie multa vointa sa nu vomitati:))
    Va urez o seara buna si sa va pastrati in continuare luciditatea de care dati dovada.Am sa mai trec pe aici daca nu va e cu suparare:)

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.