Cele mai bune 10 filme istorice româneşti. Top personal


Locul 8: Moromeţii

 

Tot o operă a lui Marin Preda duce la apariţia acestei producţii cinematografice regizate de Stere Gulea. Lumea în mişcare, care tulbură universul patriarhal al lui Ilie Moromete, este redată magistral de jocul interpreţilor.

 

După cum timpul nu mai avea răbdare nici cu familia tradiţională interbelică, nu va mai avea răbdare nici cu familia Ceauşescu.

 

 

2 răspunsuri la „Cele mai bune 10 filme istorice româneşti. Top personal

 1. Top 1: Dacii
  Top 2: Dacii
  Top… tot Dacii!!

  Egal cu peplumurile hollywodiene … Minus cestia ca nu era cu Liz Taylor, Burton, Mitchum sau Ferrer era la egalitate cu alea de la Hollywood. Si mai bun decat Elena din Troia !! ( 1956 Warner Bros. ) Parca egal cu Cartagina in Flacari, Vikingii si Mongolii !! Cel putin egal cu Cidul !! A da sa fiu Korect „Cavalerii teutoni parca era nitel mai bun!

  Observa ca nu zic Colimna, Mihai Viteazul samd.

  Asa cum Cu mainile curate a fost un film ca la Hollwywodu de alta data dar restu nu se puteau compara.

  Astea 2 au fost la calitate internatioanala …. la egalitate cu alea de la Hollywwod , mai bune decat unele ce la Cinecita … (a .. si mentiune ptr Nicolaescu in Miclovan din Cu Maineile Curate : la egalitate in acel film cu Boggie si Robinson!!! A da sunt fan Boggie si Robinson!! Desi trebe sa recunodc ca si Gabin, Delon sau Lino Ventura erau nene!!!! RAI!!!!
  A da.. cu ani in urma am recomandat unor pusti colegi de serviciu sa vada – la tembe – Clanul Sicilienilor .. Aia obisnuiti cu Van Damme sau marautu ala de pacifist Schwrzweneger au ras.. si a doua zi au venit .,, ei da cutremurati! „ma nene rai erau ma!” Cand le0-am zis ca din trioul de zile mari de duri numa Ventura nu fusese soldat combatant – adica sa fi ucis el personal – au inceput pustii sa isi faca cruce!! Dupa cateva amintiri despre Delon – afacerea Markovici – au cam facut fete fete „ma da asta chiar era rau!!!” Oricum dupa asta nu mai credeau ca Bryuce Wiilios e cel mai dur dintre duri!! )

  Apreciază

  • Oare cum ar fi fost un „Mihai Viteazu” cu Charlton Heston?
   Filmele cu Miclovan/Moldovan nu le-aş putea încadra la „istorice” (părerea mea) pentru că vorbim doar de un pretext istoric. Apropo, aţi remarcat că Tudor Vornicu semăna cu Lino Ventura? Ar putea fi şi o explicaţie, unul din strămoşii lui Vornicu fiind de prin Savoia.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.