Cristian Tudor Popescu: Votez DA, ca să aibă cu ce se şterge Băsescu


Editorialul lui Cristian Tudor Popescu publicat pe Gândul.info

 

Uneori se întâmplă să fiu un imbecil romantic. Tinerii mei colegi mi-au spus că T. Băsescu o să vrea să se întoarcă la Cotroceni prin orice mijloace. Nu, am zis eu, nu se poate, e un om mândru, cu 7-8 milioane de voturi împotriva lui şi cu câteva sute de mii, un milion pentru, nu va accepta asta, el, politicianul poporului. De fapt, poate că, subconştient, îmi venea greu să accept că am stat la masă şi am încercat să vorbesc omeneşte cu această cutră vopsită.

 

Zile în sir, T. Băsescu a refuzat să rostească expresia lovitură de stat,  spre deosebire de strigacii PDL. Chiar a precizat că un şef de stat nu se poate juca cu astfel de cuvinte.  Acum, vorbeşte din 5 în 5 minute de lovitura de stat pe care o s-o dea poporul român votând.

 

Sâmbătă, T. Băsescu îndemna oamenii să meargă la vot să dea replica cuvenită plagiatorului Ponta şi „paiaţei” Antonescu. Bravo lui, mi-am spus. Nici 48 de ore mai târziu, spune că se gândeşte la boicotarea totală a referendumului, el să nu voteze, PDL să nu-şi trimită reprezentanţi în comisiile electorale.

 

Înainte de pronunţarea Curţii Constituţionale în legătură cu intervalul orar 7-23 pentru referendum, T. Băsescu declară, depăşindu-l pe CV Tudor, care măcar aştepta rezultatul alegerilor ca să zbiere că a fost furat, că referendumul va să fie fraudat. Curajosul, bătăiosul, eroul T. Băsescu refuză lupta, concurându-şi adversarii doar în materie de compromitere a României în ochii Europei.

 

Că USL a forţat legea, Constituţia, timpul pentru a-l trimite în faţa poporului, da, e adevărat. Dar singura soluţie pentru a rezolva democratic derapajul nedemocratic este sancţionarea  prin vot popular a „loviturii de stat” invocate de  T. Băsescu şi PDL.  Care, dacă au îndoieli în legătură cu corectitudinea referendumului, pot să ceară observatori europeni, dar nu să nege actul alegerii naţionale înainte ca el să se producă.

 

Dacă pierdea cinstit, T. Băsescu îşi valida propria legendă, aceea că este sacrificat în urma măsurilor dure, dar necesare, luate în 2010.  „Ştiu că românii sunt supăraţi pe mine” spunea tot Băsescu – prin boicotarea referendumului el hăhăie sardonic la supărarea românilor, folosindu-se de ieşirea de incendiu pe care i-a oferit-o Curtea Constituţională.

 

Preşedintele  Masăverde, asta vrea să fie Băsescu. Zice că n-o să uite toată viaţa că i-am spus că nu ştie să înoate. Da, domnule Băsescu, înotaţi mai bine decât scriu eu, dar luaţi-o pe asta spre ţinere de minte: sunteţi un laş, un clănţău uriaş, un şarlatan de care poporul român îşi va aduce aminte ca de o boală ruşinoasă a istoriei sale.

 

Până acum, n-am vrut să fac nici măcar predicţii cu privire la rezultatul referendumului.  Am spus că voi refuza să votez dacă Parlamentul nu acceptă decizia CCR privind cvorumul de 50% plus 1. Dar dacă preşedintele Băsescu nu vine la vot, dacă înţelege să-şi dispreţuiască poporul,  punându-l pe acelaşi plan cu paiaţele parlamentare PDL,  ţinute în bănci ca să nu voteze, atunci voi vota DA pentru demiterea lui T. Băsescu. Vreau să fiu alături de milioanele de români al căror vot T. Băsescu vrea să-l facă hârtie igienică.

 

4 răspunsuri la „Cristian Tudor Popescu: Votez DA, ca să aibă cu ce se şterge Băsescu

 1. Intr-un fel va dau dreptate dar scopul scuza mijloacele.La cate faradelegi au facut cei din usl trebuie sa te aperi cumva. Dumneavostra vreti ca Basescu sa pice si scrieti doua variante de scenariu favorabile :pierde la vot sau isi da demisia ca nu mai are sustinere.Cei care-l sustin il vor la Cotroceni cu orice pret .Dumneavostra de ce sa aveti doua alternative cu acelasi final si Basescu numai una?

  Apreciază

  • Domnule Vivi,

   Răspunsul pe care-l postaţi la mine pe blog îmi confirmă a mia oară percepţia pe care o am faţă de băşişti: tâmpiţi şi greu de cap, manipulabili, fariseici şi fanatici, amnezici dar grualivi.

   În primul rând că aici, pe blogul meu, CTP („Crocodilul chelios”, după cum i se mai spune) nu poate sta dee vorbă cu dumneavoastră Încercaţi pe site-ul la care am făcut trimitere. Este suficient să apăsaşi pe link.

   În al doilea rând, dacă veţi avea răbdarea să vă aruncaţi privirea pe postările mele anterioare – încă de prin 2009 – veţi constata că acţiunile lui Băsescu şi ale clicii neokominterniste cu care s-a înconjurat le-am considerat un pericol maxim pentru România. Cu mult înainte de a exista USL.

   În al treilea rând, eu nu aparţin nici unei găşti, fie ea politice ori „culturale”. Nu sunt şi nici nu accept să fiu vreun „colonel”, fie el USL, PD-L, GDS, ROST, albuţ ca zăpada. Am preferinţe politice dar şi acestea destul de eclectice. Apropo, în vremea în care publicaţia lui Vadim Tudor suferea din cauza sabotajului securistic. eu am considerat necesar, cu slabele forţe pe care le am, să sar în apărarea libertăţii presei. Dumneavoastră?

   Şi în al patrulea rând, dumneavoastră uitaţi că din ianuarie şi până acum avem de-a face cu o situaţie ce a tot căpătat dimensiunile acelui bulgăr de zăpade ce tot creşte. ceea ce s-a produs în Piaţa Universităţii a fost şutul în fund care le-a dat curaj unora să se ia la trântă cu sistemul neosecuristic şi neostalinist. Pentru că altfel ar fi cunoscut şi ei aceeaşi soartă. Dar vă pun creeierul în primejdia de a gândi şi e periculos pentru un băsist să gândească autonom.

   În al patrul

   Apreciază

 2. ATI anticipat corect,Stimate domn,Base se ascunde acum sub pulpana Curtii Constitutionale care va invalida refendumul,pentru cvorum,pe prietenie…7,5 mil de cetățeni?niște,,pucisti” ordinari,incapabili sa rezoneze la vesnica reformare a statului

  Apreciază

  • Domnule Preda, articolul a fost preluat – după cum este precizat – de pe site-ul Gândul.info. Prin urmare Cristian Tudor Popescu vă poate răspunde doar acolo. Într-adevăr, preşedintele suspendat îi tratează pe cetăţenii României cu dosul. Vă miră? Pe mine, nu!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.