Trăznaia zilei


Ca la Radio Erevan. Pardon, mai rău!

 

Un lingău PeDe-rastic de prin presa franceză (bine stipendiat – cunoaştem, domnilor, cunoaştem; sunt aceleaşi năravuri din vremurile în care aveaţi carnetul roşu) s-a apucat deunăzi să compună un text favorabil psihopatului naţional. Şi a început cu un citat din Bertolt Brecht. Chestie de gusturi dar problema e alta.

 

Un fost consilier de la 3 Coceni (şi mare sociolog al sculei) a fost cuprins dintr-odată de puseul de a-şi etala vastele cunoştinţe culturale. Aşa că s-a apucat să-i dea sfaturi (pe Facebook, unde credeţi?) „analistului politic francez Bertolt Brecht”.

 

Acum ştiţi şi voi cum era cu bancurile alea de pomeneau de Radio Erevan, situaţie care parcă-i scoasă din universul comic subversiv din vremurile ante-decembriste.

 

Adică Brecht nu este ci a fost.

 

Şi nici analist politic, ci scriitor.

 

Şi nu francez, ci german.

 

Şi a fost şi un mare democrat: i-a fost acordat premiul STALIN pentru pace.

 

PS: pentru documentarea domnul Lăzăroiu ar face bine să lase de-o parte Facebook-ul şi să mai intre pe Wikipedia din când în când. Nu strică la nici o vârstă. Mânca-l-ar moşu de ‘telectual şi colonel ce e!

Reclame

3 răspunsuri la „Trăznaia zilei

  1. Chiar aşa a scris? Vă cred căci am încredere în dvs. dar mi se pare … bizar, ca să mă exprim elegant. Aş vrea să citesc şi eu despre „analistul politic francez Bertolt Brecht.” Iar chestia cu 3 Coceni e mortală! Continui să vă citesc blogul, chiar dacă n-am comentat până acum. Umorul este apreciat cum se cuvine!
    Doina

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s