Ucişi cu rachete americane?


Un lucru nu am înţeles din recentele violenţe care au dus în Libia la moartea câtorva angajaţi ai consulatului SUA de la Benghazi. Şi nici nu am auzit pe nimeni să facă referire. Acele rachete utilizate în atac sunt cumva de fabricaţie americană? Sau provin dintr-o filieră americană?

Ţin să reamintesc că insurgenţa libiană a fost „sprijinită” nu numai cu bombele aviaţiei NATO că şi cu material militar. Iar luptătorii au fost descrişi de către propagandă de către mediile de informaţii ca fiind „luptători pentru democraţie.

Nu este prima dată când americanii sunt pocniţi chiar de către cei pe care i-au sprijinit, format şi antrenat. Exemplu cel mai celebru şi la îndemână îl constituie Osama Bin Laden, format din punct de vedere militar, în şcolile de guerilă ale CIA.

Dacă se dovedeşte reală supoziţia atunci actualul preşedinte al SUA, Barack Obama, s-ar trezi într-o mare belea care s-ar putea să influenţeze decisiv alegerile. Ceva asemănător episodului ostaticilor americani de la ambasada din Teheran din 1979.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.