Votul lui Ştefan Naftanailă a evitat un scandal muzical! Piesa interpretată de Luminiţa Anghel pare a fi plagiată.


În postarea anterioară, scrisă cu o zi înaintea desfăşurării finalei, îmi dădeam cu părerea cum că ceea ce cânta Luminiţa Anghel aducea foarte mult cu ceea ce auzeam de-a lungul filmelor cu James Bond.

Între timp am pus în paralel câteva melodii de pe coloana sonoră a celebrei serii britanice şi rezultatele sunt surprinzătoare. „Unique” nu pare a fi compusă de Rafael Herrero ci mai curând plagiată de acesta după tema principală din James Bond, după melodia lui Tom Jones „Thunderball” şi, mai ales, după „The World Is Not Enough” cântată de Garbage!

Ştefan Naftanailă nu a acordat nici un punct pentru „Unique” iar după concurs imediat s-au trezit câţiva care să-i arunce injurii. În momentul de faţă ar trebui să-i ceară scuze.

Lucrurile se prezintă cât se poate de clar dacă aveţi răbdarea să urmăriţi mixajul următor realizat de mine cu piesele puse în discuţie:

3 răspunsuri la „Votul lui Ştefan Naftanailă a evitat un scandal muzical! Piesa interpretată de Luminiţa Anghel pare a fi plagiată.

  1. Este greu sa faci diferenta intre plagiat si lipsa de originalitate. Este insa clar ca abordarea compozitorului este un mix intre liniile melogice amintite, ceea ce ma face sa cred ca atitudinea juratului a fost corect. Imi pare rau pentru Luminita Anghel, lumea isi aduce aminte de interpret nu de compozitor insa acest concurs este unul adresat pieselor muzicale si nu un concurs de interpretare. Din aceasta perspectiva insa, melodia lui Cezar nu impresioneaza prin nimic (incercati s-o fredonati), diferenta fiind facuta de interpretarea data de contratenor. Oricum, acum ca tot a cistigat calificarea, Cezar Ouatu are la ce munci daca vrea sa aiba sanse sa se califice macar in finala altfel se va face de ris.

    Apreciază

  2. Pingback: Mircea Badea a dat-o in bara! | Sorin Paveliu - vorbe nerostite

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.