„Uniţi, salvăm Roşia-Montană!”


Da, într-adevăr, pe 1 Septembrie, în Piaţa Universităţii la 5 seara erau circa o mie de persoane. Pentru că era doar punctul de pornire. Punctul maxim a fost  după 7 seara, când de altminteri a fost ocupat şi carosabilul, iar lungimea considerabilă a coloanei celor care au putu merge până la Palatul Preşedinţiei Consiliului de Miniştri a avut o lungime apreciabilă stă mărturie că s-au adunat mai mult de 5-6.000 de persoane.

Au lipsit tembeliziunile. Erau ocupate cu ţigăneala. Şi-au făcut prezenţa dronele de supraveghere. Că are statul bani. Pesemne şi astea cumpărate la mâna a doua, ca avioanele F16, de vreme ce la lăsarea întunerecului poliţiştii au trecut la „lucru manual”.

Un lucru hilar în Piaţa Victoriei şi nu pot să nu-l scriu de aici că e prea amuzant. Manifestanţii erau grupaţi în centrul spaţiului carosabil, ca un soi de insulă şi erau înconjuraţi de jandarmi. Motivul era acela că trebuia asigurată fluidizarea circulaţiei. Ei, dar manifestanţii biciclişti începură să înconjoare la rândul lor şirul forţelor de ordine. Başca unii dintre şoferi care claxonau şi ei în ritmul scandărilor.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.