Germina Nagâţ (CNSAS) – emigrarea evreilor poate fi comparată cu Holocaustul


Nu ştiam de această Germina Nagâţ până la conferinţa de care am făcut vorbă cu o postare mai înainte. După aceea, curios fiind, am dat o căutare pe Google şi am aflat că nu cu mult timp în urmă s-a aflat în mijlocul unei polemici care a avut drept rezultat ieşirea lui Marius Oprea din grupul neo-kominternist GDS – Grupul de Dialog Social (ist?). Are şi o carte premiată de acelaşi GDS, semn că e pe felie cu gruparea înfiinţată de Brucan în iarna lui 1990.

 

Joi a ţinut şi dumneai o prezentare din postura de Director de Investigaţii la CNSAS, „Emigrarea etnicilor germani din perspectiva documentelor din Arhiva CNSAS”, în care – folosind tehnica montajului sovietic din misiunile de dezinformare, şi utilizând un ton plângăcios (am acasă imaginile video care-mi sunt martore!) – a afirmat că „cele două etnii au fost extirpate din sânul naţiunii române”. Problema este că lega un apisod din anii ’50 (dintr-un alt context politic) cu ceea ce s-a petrecut, sub pecetea unui pact secret RFG-RSR, în deceniile 8 şi 9 ale secolului trecut, deci în alt context.

 

Cum în cadrul dezbaterii nu am reuşit să-mi strecor şi eu întrebările, am chestionat-o imediat după încheiere iar rezultatul îl aflaţi imediat mai jos, în clipul postat! Plecarea în Israel este echivalată cu Holocaustul! Securitatea ar fi avut raporturi strânse cu Stasi! Precizez că Stejărel Olaru împreună cu Georg Herbstritt precizează în lucrarea lor „Stasi şi Securitatea” (Humanitas, 2005) că raposrturile dintre cele două instituţii erau începând cu mijlocul anilor ’60 cel puţin reci, dacă nu chiar duşmănoase. Larry L. Watts spune şi el că legăturile cu Stasi şi cu celelalte servicii ale „ţărilor socialiste şi prietene” s-au rupt în 1971.

 

5 răspunsuri la „Germina Nagâţ (CNSAS) – emigrarea evreilor poate fi comparată cu Holocaustul

 1. Ha, ha, ha! Asta-i tare de tot! Despre vanzarea evreilor am comentat mai jos: evreii au propus-o, prin Mossad via Henry Jacober (ACNSAS, fond SIE, dosar nr. 52 873 vol. 19, f. 10). Acum, daca Mossad a provocat acest „holocaust”, e treaba lor! :)))
  Dar chestiunea cu „colaborarea stransa” dintre Securitate si STASI e si mai tare! Nu ma pot opri din ras! Hai, ca Larry Watts, cica, e „ceausist”, iar Stejarel e sereist. Dar ce ziceti de omul asta – Georg Herbstritt, de la Federal Commissioner for the Records of the State Security Service of the Former GDR Germany – si studiul lui, prezentat la conferinta „NKVD/KGB relations with services from the Eastern Block”, Bratislava, 2007 (deci madam Nagatz avea vreo sapte ani timp sa se mai documenteze):
  Refused Cooperation: The Relation Stasi – Securitate and Romania’s Aspirations to Independence:
  „On April 11, 1968, Erich Mielke, Chief of the MSS, imposed a ban on taking private trips to Czechoslovakia and to Romania; the ban applied to all MSS staff.22
  (…)
  As the organisation also criticized the abuses committed in Romania, the lieutenant-colonel proposed to his superior officer that he submit the documents to Securitate. The superior officer refused to do so in an abrupt manner, advising his subordinate „of the non-existence of communication with the Romanians, nor any related spirit.””

  Dă clic pentru a accesa bul-nkvd-aj.pdf

  Pag 287

  Apreciază

  • Cred că asistăm şi la un soi de continuare a răfuielii între evreii kominternişti (care făceau spume la gură contra Israelului) şi cei sionişti. Chit că unii din prima categorie au zbughit-o repede spre Israel când a fost vorba să dea socoteală pentru crimele lor împotriva şi a românilor şi a coreligionarilor lor.

   Apreciază

  • Bre Victoras tu estrei mai cetit (de public)
   V mai jos glumita cu trimterea evrielor/germanilor in iadu Kapitalist de vrei prelucreaz-o si lanseaz-o, Un pic de noroc ajunge „virala” si unii o sa trebuiasdca sa isi tina gura cand li-s-ar zice „eu nu ma suparam daca ma deportau in California!!”

   Apreciază

 2. Mama ce tare e!!
  Parca ca si vaz cate un minoritar din asta tarat de cat de 2 gealati catre avion. Minoritaru zbiernd „Traiasca comunismu! Nu vreu in iad!! Vreau sa construiesc socialismul in Romania!!!” asta in timp ce alt gealat ortodoxist il acceleraza pe nefericit cu suturi am /Arsch/tuhăs „Mars in iadul kapitalist jigodie komunsită!!Mars in Israel/RFG/ SUA neamu mă-ti de venetic!!!”Jart-trosc-pleosc!!!!
  Apropos oare si tov Bolodea Pismamasi a fost si el vandut, progromizat samd? Asta in loc sa fie lasat sa se dezvolte in dizident cu adeverinta de la CC..

  Da stiti ce ma „socheaza”? DUPA ce am fi scapat de un ii minoritari care au ajuns sa fie prezenti doar in cantitati homeopatice s-a prabusit si regimul de top sovietic. Este ca e buna ? (ma rog falsa da bine lansata unde trebe ar „distra” pre o multime de insi. Ar fi hazliu sa o vezi pe Hertha No beli disculpandu-se ca ea nui desi Engels si Marx au purces si curs din puta gandirii filozoficesti germane

  Apreciază

 3. De pe alte locuiri de pe net.

  Se pare ca cei care au ajuns in Israel aveau niste amintiri nu chiar placute despre primirea din patria stramoseasca aia multimilenara dupa care de 2000 de ani le sangera inima , ficatu si pipota lor …

  Ca au fost bine primiti. Dusi in „tabara”. Tabara tabara. Fiecare famelie primea: cortu’, primusu’ si lampa cu gaz (de iluminat) si cate o saltea si o perna de membru de famelion. Dupa „instalare” se trecea la prezentat scopul lor acolo: plantat copaci ca era cam desert! Se prezentau sculele .. si apoi NORMA: atatea gropi in fiecare zi! Cine nu munceste nu primeste .. haleala! (vorba aia Arbeit macht goiu’) Si aia cazuti din cer nu aveau cum sa se sustraga „educatiei patriotice” si ca sa inghita sapau!! Copii de la nu stiu ce varsta aveau si ei ceva de facut … Seara lectii samd la lumina lampii de gaz (daca nu ai avut placerea lampii pot sa iti zic : c’est du nachpa! e cam chioara!!) … Nu pareau prea fericiti .. si nici prea mandri de eroicul lor efort . Ma rog la alte articole plini de mandrie scriau „am inflorit desertul” dar nu cand se plangeau cum au trebuit sa plece de raul nostru.
  A da . Dupa stagiul obligatoriu de sapat .. puteau sa se stabileasca si in alte parti . Intelege ce vrei – eu inteleg ca inerlocutori erua cam suparati ca nu puteau sa acuze pe bastinasi de antisemitism!!

  Alta plangere era ca la plecarea din Romania (in ainte si imediata dupa 50) nu li se dadeau pasapoarte individuale. Ci doar colective. Era unu sucarit ca desi fusese dus prin Italia (inainte de 50) .. nu avea pasaport si a trebuit sa stea cu grupu (parca > 100) .Oare de ce ii trebuia individual?

  Altii reprosau cum au trebuit sa plateasca f scump sa se ingehsuie pe Transilvania (nava).Ca Transilvania a mers la Haiffa fara escala . Oare la ce le trebuia escala?!

  Altu se plangea ca nu a putut sa isi ia bilet de capul lui. A fost ceva de genu : zbori direct la Tel Aviv cu Tarom sau cu ElAl ce alegi?! Pesemene ca dorea sa viziteze si propileele …

  Se pare ca unii nu au fost prea multumiti de pamantul fagaduintei .. ci le-a rams inima la https://www.youtube.com/watch?v=aeJGN9wUn5o .
  Hm si aia Arendt indrazneste sa zica ca pe aici a fots iadu evreilor si paradisul antisemitilor …

  Acum ar dori si a dori ceva arginti

  A ma rog nu a fost prea frumos ca R.P/S.R. a cerut bani . Dar comertu presupune si un cumparator nu? Si cumparatoru’chiar nu are nici o culpa morala?!!

  Ma rog din cauza unor astfel de sustineri am devenit cam interesat de subiect

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.