Meriam Ibrahim, creştina din Sudan, eliberată!


Să dăm slavă lui Dumnezeu pentru această veste ce soseşte din Sudan. Meriam Ibrahim, tânăra ce fusese condamnată la moarte pentru convertirea ei la creştinism, a fost eliberată în urmă cu câteva ore, aflăm din presă. Nu din presa zisă „românească” ci din aceea externă. În cazul meu, de pe un blog francez de orientare tradiţional-catolică, „Le Rouge et le Noir”.

 

În Sudan, unde „sharia” (legea integristă islamică) este în vigoare, Mariam fusese condamnaă la moarte pentru că, spre a se căsători cu un creştin, acceptase să treacă la Creştinism şi, mai apoi, refuzase să abjure. Însăşi căsătoria cu membrul unei alte religii decât cea islamică este trecută în rândul delictelor.

 

Au avut loc puternice presiuni externe şi cazul a stârnit reacţii de solidaritate din partea tuturor confesiunilor creştine. În ajunul Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul le aflăm rodul.

4 răspunsuri la „Meriam Ibrahim, creştina din Sudan, eliberată!

  1. De vreo 30 de ani mai citesc cate o stire din asta din Sudan…
    Si uneoir ma cam mir.
    Cica multi insi din umbra politicii SUA ar fi crestini fundamnatalisti, chir bigoti si cica extrem de bogati… Asa ca ma mir ca in „particular” nu au pus de un ajutor „internationalist” ptr crestinii sudanezi . Ca daca aveau bani si dorinta de a chletui cateva milioane (bine zeci da tot un fleac ptr cum sunt creditati!) .. ei bine in RSA gaseau „volunatari” africani sadea. Negri (unii sa se sperie si sudenezii :”mama ! au sosit diavolii!!”) ma rog cam bantu si bine pregatiti (nu in materie de teologie ci militar) de religie crestina.. Nu de lata dar in RSA cea segegationista in armata si politie erau acepati numa africanii puri : albi si negri!! Si unii negri din armata era f serios pregatiti (citeam odata despe o unitate din asta … vreo 12 albi si restu negri smoala – poze anexate. Iar lt col alba se lauda ca le fusese pregatit de un fost SAS sau LRDG cu activiate4t meritorie in WW2 . Si ca soldatii sai – negrii aia – erau preagtotiti tot asa si ca ar fi fost cei mai buni din lume!! Acum poa nu cei mai buni din lume da bine dotati in Sudan ….. ) SI la o adica :dom’le ce sa=-i faci africanii intre ei! Insa rugam ca albii aia din Magreb sa se abtina sa ..

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.