Klaus Iohannis sub atacul lui… Soros


Face vâlvă în zilele acestea (dar şi de ceva vreme) dosarul care priveşte o fostă (acum) proprietate a familiei Iohannis. Toţi ăia care sucesc dosarele infractorului Voiculescu pe toate feţele şi înjură deciziile Justiţiei iată că în cazul Iohannis declară sus şi tare că „Justiţia e sfântă şi nu supun deciziile acesteia discuţiilor). Mai, mai să-i crezi. Nu e cazul şi cu mine.

 

Şi asta pentru că mi-am aruncat ochii pe materialul publicistic (realizat de Rise Project) ce a contribuit la mediatizarea pe scară largă a chestiunii cu pricina. Şi mi s-a părut o ÎNSĂILARE ridicolă de pretexte şi chichiţe penibile. Practic – dacă citeşti printre rânduri – mai că se preaslăveşte legea bolşevică a lui Ilici Iliescu prin care casele naţionalizate, în loc să revină moştenitorilor, erau vândute chiriaşilor, securişti sau aparţinători unei anumite etnii, mare parte. Drepturile provenind din relaţiile de rudenie sunt desfiinţate. NU SE INVOCĂ NICĂIERI LEGEA 10 pe 2001 şi legislaţia privind restituirea proprietăţii ce a apărut în continuare. Dar pe mine nu aceste lucruri mă interesează – această e problema avocaţilor şi „competenţelor” lor angajaţi de domnul Iohannis.

 

La altceva m-am uitat eu şi am încercat să văd dacă mi se confirmă bănuiala. Şi mi s-a confirmat. CINE SE AFLĂ ÎN SPATELE „RISE PROJECT”, această „comunitate de jurnalişti, programatori şi activişti” – după cum se autocaracterizează,  şi a campaniei de presă? Ia să vedem, ghiciţi? Întrebare retorică de vreme că am pomenit încă din titlu.

 

În subsolul site-ului cu pricina aflăm următoarele entităţi partenere: HotNews (site-ul celebru pentru băsismul lui – nu ne interesează acum), Investigative Dashboard, OCCRP, VIS, Programul de Cooperare Elveţiano-Român. Spre diferenţă de alte site-uri mai transparente, nu există o pagină care să indice finanţatorii direcţi ai site-ului Rise Project. O să pornim prin urmare de la aceste indicii.

capture1

Să o luăm încetişor. Cine se află în spatele Investigative Dashboard (chiar aşa scrie!)? Păi se găseşte tot OCCRP menţionată mai sus, cât şi… Open Society Foundations, ONG-ul finanţat direct de George Soros. Mai există alte trei societăţi partenere din care două sunt în conexiune directă cu acelaşi OCCRP. Remarcăm că investigaţiile asupra corupţiei din Rusia lui Putin sunt aproape nule, ca amploare, în timp ce o felie sănătoasă o reprezintă tunurile financiare date în Ucraina.

 

capture_2

Programul de Cooperare Eleveţiano-Român pare a fi mai mult o oaie de muls. De exemplu, după o examinare sumară, pentru Fondul Tematic Securitate a fost finanţat un consorţiu format din SC Team Consult SA, Coginta şi DGAF. Ca un făcut, cel puţin o persoană se află în fruntea a două societăţi beneficiare. Blaise Bonvin e ştab şi la Coginta, şi la Team Consult.

 

capture_3

VIP (Visual Investigative Scenarios) ar reprezenta doar o secţiune a OCCRP, un site care ar descrie vizual conexiuni între oameni, bani, societăţi. E creat de OCCRP, Rise Project, QuicData (care a realizat şi grafica site-ului Rise Project) şi finanţat de… Programul de Cooperare Elveţiano-Român şi de Internaţional Press Institute (IPI). Cine se află printre finanţatorii IPI? Ghiciţi? Aceeaşi Open Society Foundations a lui Soros:

 

capture_4

Şi acum ajungem şi la OCCRP –  Organized Crime and Corruption Reporting Project, organizaţie a cărei activitate nu ar fi posibilă (aşa scrie acolo!) fără susţinerea: USAID from the American People, Programul de Cooperare Eleveţiano-Român şi… Open Society Institute alături de Global Investigative Journalism Network.

 

capture_5

Şi cine ar finanţa această Global Investigative Journalism Network decât acelaşi George Soros a cărui fundaţie se află în topul donatorilor:

 

capture_6

Ne întoarcem puţin la punctul de început. La articolul publicat de Rise Project ca să-i vedem autorii: Ionuţ Stănescu şi Victor Ilie. Cinse sunt aceştia aflăm din descrierea postată pe siteul gazdă:

 

Victor Ilie „a absolvit în 2012 Facultatea de Jurnalism la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Acolo, a scris doi ani la Opinia Veche (fostă Opinia Studențească) și a avut emisiuni la Radio România. În București, el a scris reportaj pentru Jurnalul Național și a activat în cadrul proiectului Casa Jurnalistului. Victor este autorul investigatiei “Parcul de distractii din fabrica de diamante” – finanțată de Freedom House România în cadrul proiectului “Grants for Investigative Journalism” . În trecut, Victor a mai colaborat cu Suplimentul de Cultura, The Industry, Obiectiv de Suceava și În Premieră cu Carmen Avram.”

AHA! Deci în cazul său George Soros (aka Freedom House România) şi-a dat mâna cu „Varanul” Voiculescu.

Despre Ionuţ Stănescu aflăm că „este reporter liber profesionist. A lucrat la Departamentul de Investigaţii al ziarului „Evenimentul zilei”, a colaborat cu „Jurnalul Naţional” şi cu „Adevărul”, scriind articole foarte variate ca temă şi gen jurnalistic.” şi alte blablabla-uri. Eu, ănsă, i-am aflat semnătura într-o publicaţie străină – The Nation – o publicaţie a cărei ideologie (ce ciudat!) este foarte SOCIALISTĂ şi, în acelaşţi timp, PRO-PUTINISTĂ.

 

Oare aici să aflăm cheia acestui atac insidios la preşedinţie? În alianţa dintre interesele („progresiste”) ale lui George Soros cu interesele geopolitice ale lui Vladimir Putin?

 

2 răspunsuri la „Klaus Iohannis sub atacul lui… Soros

 1. Au uitat un mic amaunt: asa-zisul testmanet este UN FALS!
  Mostenitoruu nu sunt mostenitoiri sunt falsificatori! Nepotul , asa-zisul nepot al defunctului autor , nu vaea vocatie la mostenire, Fiindca nu era nmepotul („de sange” ) al decujusului ci era nepotu sotiei acestuia. Ori dat find faotul ca sotia decujusului (si matusa falsului mostenitor) a murit inaintea sotului proproetar s-a stins dreptul ei la mostenire .. oar prin aceasta a fots anulta price drept al nepotului eo.
  Inca ceva … daca ar fi existat un mostenitor – foe legal (adica catgeorie prevazuta de Copdul Civil care era Codul Civil in vigoare si pe vremea lui Carol I) foe testamentar (adica prevazut in testament) casa aia nu ajungeain propretatea lu Stau .. ci era revendicata de mostenitor. Nu ma lua cu „comunismu” … am cunsocust 2 cazuri care din mostenire in mostenire ajunsesera sa aiba in 1989 peste 500.000 lei la CEC , fiecare (Ma rog , ma oprg in cf cu legiel in igopare atunci erausiliti s a”ipteze” adica sa vanda una din cele 2 locuinte. Si fiecare a vandut cate 3 sau 4 case din Ardeal cu bani buni si multi)

  SI cine il executa pe Klaus? {Pai „sistemul” draga „sistemul” Desi parent presedintele ar fi comdnantul lor ei „ameinta” regina .. adica ca o baga in tribonel pe dna Carmen so de aici la Tragusor este un mic pas usor de facut. Si cum el nu pare a fi genul de sot care sa zica „slva domnului! Multumesc! Alta la rand model recent de dupa 1996 … trebe sa se egzecute. A se observa ca dupa prima „atentionare” on acest sens Kalus a devenit f activ si cpmbativ in sensul dorit se „sistem” . Ca pana atunci se parea ca unicu sau interes era cate o excursie prin strainatate si micul concidiudin Florida ..

  Apreciază

  • Problema este aşa: dacă ar fi fost vorba de un fals, atunci ar fi trebuit să existe şi penalizarea falsului! Ceea ce nu se întâmplă în cazul de faţă.
   În al doilea rând, conform Legii 10, moştenitorul – ăla care ar fi trebuit, după cum afirmă avocaţii chiriaşilor, SĂ MOŞTENEASCĂ o optime – ar fi primit ÎN ÎNTREGIME casa unchiului său.
   În al treilea rând, sunt curios să ştiu cum rămân lucrurile cu acea optime pe care înşişi chiriaşii afirmă că ar fi trebuit s-o moştenească nepotul.
   Dar astea sunt chichiţe avocăţeşti şi nu sunt eu în măsură să le judec. Văd însă că vă feriţi ca de dracu’ să remarcaţi prezenţa lui Soros şi în acest caz. Că eu la asta am făcut referire. A, da! Referirile la Soros sunt convenabile numai când vin în favoare intereselor partizane!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.